Home » Bestemmingen » Eilanden » Ko Samet

 

Ko Samet

Ko Samet is een prima bestemming om een aantal dagen van de zon, het strand en de zee te genieten. Het voordeel is dat dit eiland vrij snel en makkelijk te bereiken is vanuit Bangkok.

Je kan je vanuit Bangkok met de taxi naar Ban Phe laten brengen. Vanuit het kleine vissersdorpje Ban Phe vertrekken de boten naar Ko Samet. Echter is een taxi van Bangkok naar Ban Phe nog vrij prijzig.

De goedkoopste manier om van Bangkok naar Ko Samet te reizen is met de bus. Vanaf het oostelijke busstation in Bangkok (station Ekamai) vertrekken er gedurende de hele dag bussen naar Ban Phe. Op dit station kan je een retourticket voor de bus en de boot aanschaffen. De reistijd naar Ban Phe bedraagt ongeveer 3 uur waarna je nog een klein half uurtje moet varen om op Ko Samet te geraken.

Ook is het mogelijk om een speedboot te reserveren die je in ongeveer 10 minuten naar Ko Samet brengt. 

vissersboten-na-dan-ko-samet.medium.jpg

Vissersboten Na Dan, Ko Samet

Ko Samet is een nationaal park en hierdoor moet er entree betaald worden bij aankomst.

Het bekendste en drukste strand is Hat Sai Kaew, ook wel bekend als Diamond Beach. Hier vind je dan ook de meeste accommodatie en restaurants.

samet9.large.jpg

De mooiste stranden van Ko Samet en bijna alle bungalow resorts liggen aan de oostkust. De ontoegankelijke westkust telt slechts 1 exclusief zandstrand. Het binnenland bestaat uit dicht oerwoud waar neushoornvogels, gibbons en wonderlijk mooie vlinders huizen. Dat dit eiland droog is, zonder rivieren en met een minimale hoeveelheid neerslag, is niet zichtbaar aan de altijd groene vegetatie. Al het water moet van het vasteland komen en is dus kostbaar.

Ao Hin Kok, Ao Phai en Ao Tub Tim aan de oostkust zijn typisch stranden voor rugzaktoeristen, met ook 's avonds veel gezelligheid aan Ao Hin Kok en Ao Phai. Voor een meer alternatieve sfeer kan je terecht bij Ao Nuan, Ao Thian en Ao Noi Na in het noorden. Bij Hat Sai Kaew en Ao Wong Duan zijn de voorzieningen afgestemd op gezinnen, tourgroepen en trendy weekendgasten uit Bangkok. Ao Phrao aan de westkust en Ao Kiu in het zuiden bieden een superluxe verblijf op schitterende locaties.

Op feestdagen en in het weekend zijn de stranden vaak overvol en is het zeker raadzaam om van tevoren te boeken. In het hoogseizoen en het weekend zijn de prijzen vaak behoorlijk hoger.