Home » Bestemmingen » Nationale Parken » Ang Thong Marine NP

 

Ang Thong Marine NP

Het Ang Thong Marine National Park is een zeereservaat dat bestaat uit 42 eilandjes die ten noordwesten van Ko Samui gelegen zijn.

ang-thong-map.large.jpg

De vrijwel onbewoonde eilanden zijn van een ongerepte schoonheid. Door erosie van de zachte kalksteen zijn grotten en grillige vormen ontstaan waarin mensen soms zeehonden, een neushoorn, een Boeddhabeeld en zelfs de tempels bij Angkor (Cambodja) herkennen.

ang-thong.large.jpg

Ang Thong National Marine Park

De meeste eilandjes van Ang Thong ('Gouden Bekken') zijn eigenlijk weinig meer dan met regenwoud bedekte kalkstenen rotsformaties waarvan sommigen meer dan 400 meter boven de zeespiegel uitrijzen. De mooiste eilandjes zijn Ko Wua Ta Lap, Ko Mae Ko, Ko Prayat, Ko Sam Sao, Ko Nai Phut en Ko Wua Te.

ang-thong1.large.jpg

Het hoofdkwartier van het Ang Thong Marine National Park ligt op Ko Wua Ta Lap waar je ook in bungalows kunt overnachten. Op Ko Wua Ta Lap kan je 430 m steil omhoog klimmen naar de top van het eiland om te genieten van het uitzicht, dat vooral bij zonsopkomst en zonsondergang prachtig is: in de verte kan je Ko Samui, Ko Pha Ngan en het vasteland zien liggen.

Op Ko Mae Ko vind je een heerlijk strand en het prachtige Thale Noi, een groot turquoise meer met steile rotswanden eromheen. Dit is het 'Gouden Bekken' waaraan de eilanden hun naam danken.

thale-noi-350x234.large.jpg

Thale Noi

De eilanden met hun koraalriffen, witte zandstranden en ongerepte regenwoud waren ooit een haven voor piratenschepen. Daarna waren ze  een trainingsbasis van de Thaise marine en als zodanig niet voor publiek toegankelijk, tot het in 1980 werd uitgeroepen tot nationaal park. Veerboten namen de plaats in van marineschepen.

De meeste bezoekers komen hier op een dagtocht vanaf Ko Samui. Ze zoeken rust op de stranden, verkennen de groene bossen en kalksteengrotten, kanoën langs de kust of snorkelen tussen de kleurrijke koralen.

Een andere attractie vormen de vele diersoorten, zowel op het land als in het water. Je kunt er eekhoorns, makaken, zee-otters en pythons tegenkomen, naast de langoer, die hier geen natuurlijke vijanden heeft. Duikers zullen bij het prachtige koraal voor Ko Sam Sao ook de dwergmakreel (pla thu) tegenkomen. Deze vis wordt in heel Thailand veel gegeten en plant zich voort in de zee rond Ang Thong. Soms zijn er ook dolfijnen te zien, maar die gaan mensen uit de weg omdat de vissers hier op ze jagen.