Baiyoke Tower

Het hoogste gebouw in Thailand is de Baiyoke II Tower. De toren staat op Ratchaprarop Road in het Ratchathewi district van Bangkok. In 1998 werd het gebouw geopend en in 1999 werd de mast geplaatst, waarmee het gebouw echt af was. In het gebouw zijn 673 hotelkamers waarmee het Baiyoke Hotel tevens het hoogste hotel in Zuidoost-Azië is.

baiyoke1-350x349.large.jpg

Het gebouw is ook toegankelijk voor publiek. Je kunt met een turbolift in een minuutje naar boven. Deze lift heeft een glazen wand waardoor tijdens het omhoog gaan het overzicht over Bangkok steeds groter en indrukwekkender wordt. Op de 77e verdieping is een observatiedek met informatie over de toren en het bijbehorende uitzicht. Op de 84 verdieping is een ronddraaiend dek welke elke 5 minuten helemaal ronddraait.

baiyoke2-350x233.large.jpg

Het Baiyoke Sky Restaurant is gelegen op de 76e en 78e verdieping van Baiyoke II Tower. Je kunt hier genieten van een uniek dinerbuffet met keuze uit vele verschillende gerechten uit de Aziatische en Europese keuken. Het buffet is inclusief toegang aan het observatiedek en het ronddraaiende panoramadak, spectaculair en romantisch. De prijs voor dit dinerbuffet is 750 Baht per persoon. Wil je reserveren, neem dan even contact op !

Enkele feiten over de toren zelf:

  • De hoogte is 309 meter (en 328 meter indien de mast meegerekend wordt)
  • Er zijn 1740 ramen
  • Het totale oppervlak in de toren is ongeveer 30 voetbalvelden (179.000 m2)
  • Ga je met de trap omhoog, dan ben je meer dan 1 uur bezig met de 2060 treden
  • De fundering is 65 meter diep

Voor bezoekers is de entree 120 Baht voor volwassenen en 60 Baht voor kinderen.

Vlakbij Baiyoke II tref je ook de iets kleinere toren, Baiyoke I genaamd. Rond en in deze toren vind je heel veel winkels en groothandels in met name kleding.