Home » Bestemmingen » Steden » Centraal-Thailand » Bangkok » Bezienswaardig-heden » Fietsen door Bangkok

 

Fietsen door Bangkok

Fietsen door Bangkok is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het is dan ook dé manier om het echte Bangkok te ontdekken. Het klinkt misschien een beetje vreemd; fietsen in een stad die bekend staat om haar chaotische verkeer, opstoppingen en luchtvervuiling, maar hier is tijdens de fietstocht niets van te merken.

fietsen-bkk1.large.jpg

Fietsen door smalle straatjes in Bangkok

De tochten brengen je niet naar de geijkte bezienswaardigheden, maar onder andere naar de buitenwijken van de stad.

Tijdens deze fietstocht door Bangkok rijdt je door smalle steegjes, achterafstraatjes en langs eetstalletjes en markten. Soms lijkt het alsof je dwars door een woonkamer rijdt !

fietsen-bkk.large.jpg

Onderweg even stoppen bij een klein schooltje

Nadat je met fiets en al op de boot de Chao Phraya rivier bent overgestoken, kom je verrassend genoeg terecht in een jungle-achtige omgeving. Opeens overheerst de rust terwijl je op anderhalve meter boven de grond op betonnen paden door een prachtige natuurlijke mix van mangobomen, palmen, huizenhoge bamboestruiken, orchideeën en bananenbomen rijdt.

fietsen-bkk2.large.jpg

De fietsen gaan ook met een bootje naar de overkant

De uitlaatgassen hebben plaats gemaakt voor de geur van gegrild vlees, fruit en van exotische bloemen en planten. Hier komen vrijwel geen toeristen en de fietstocht laat je kennis maken met de gewone Thai en hoe ze leven in hun stad – een verrassend ander beeld dan het Bangkok uit de reisgidsen, waarin tempels, paleizen, warenhuizen en restaurants als grote attracties worden aanbevolen.

Meer informatie kan je vinden op de website van RBB (Recreational Bangkok Biking).

RBB Bangkok
Baan Sri Kung 350/127, Soi 71, Rama 3 Road, Yannawa
Bangkok 10120, Thailand.

Tel : 00-66-2285 3955