Lumpini Park

Amsterdam heeft het Vondelpark, New York heeft Central Park, Londen heeft Hyde Park en Bangkok heeft Lumpini Park....

lumpini1.large.jpg

Het Lumpini Park is het bekendste park in Bangkok en is genoemd naar de geboorteplaats van Boeddha in Nepal. De Thai komen hier graag om aan de drukte te ontsnappen. De beste tijd voor een bezoek aan Lumpini Park is vroeg in de ochtend als het nog niet zo ontzettend warm is. In de ochtend zal je er Thai zien joggen, terwijl de Chinezen tai chi beoefenen.

Verder wordt het park bevolkt door Thaise families, schakende Chinezen en takraw-spelers. Het park is zeer groen en bevat een groot kunstmatig meer waar bezoekers waterfietsen kunnen huren en over het meer kunnen 'fietsen'.

Markante bewoners van het park zijn de varanen (soort grote hagedissen). Deze reptielen zijn niet bang voor mensen, maar andersom is dit vaak wel het geval. Mensen die niet weten dat er in het Lumpini Park varanen zitten, schrikken soms behoorlijk als er plotseling eentje opduikt ! Je bent nu in ieder geval alvast op de hoogte !

lumpini.large.jpg

Ten tijde van de aanleg van het park lag deze in de buitenwijken van de stad. Tegenwoordig ligt het park midden in het centrum van het zakelijke district en valt onder het subdistrict Lumpini, aan de noordelijke kant van Rama IV Road, tussen Ratchadamri Road en Witthayu Road.