Home » Bestemmingen » Steden » Centraal-Thailand » Bangkok » Bezienswaardig-heden » Siriraj Forensic Museum

 

Siriraj Forensic Museum

Een museum dat minder bekend is bij de meeste toeristen is het Siriraj Forensic Museum (Siriraj Medical Museum) in het Siriraj Hospital aan de Thonburi kant van de Chao Phraya rivier (Bangkok Noi).
Het museum kan het beste omschreven als 'luguber' of 'apart' omschreven worden, maar toch ook wel weer interessant. Mensen met een zwakke maag kunnen het maar beter niet bezoeken. De bijnaam van het Siriraj Medical Museum is ook wel ‘Museum of Death’ dus er zou al een belletje moeten gaan rinkelen.

Wat is er nou zoal te zien in dit museum..... Er worden bijvoorbeeld hersenen getoond na een hersenbloeding, afgehakte ledematen, gruwelijke foto’s, schedels doorboord door kogels of schedels die geraakt zijn door een hard voorwerp met een groot gat erin. Ook vind je er een bizarre verzameling gebalsemde slachtoffers van moorden, zelfmoorden en ongevallen. Het ‘hoogtepunt’ is het gebalsemde lichaam van Si Quey, de eerste seriemoordenaar van Thailand. Si Quey was een kannibaal die in de jaren 50 van de vorige eeuw kinderen om het leven heeft gebracht. Hij is veroordeeld, geëxecuteerd en vervolgens gemummificeerd.


Daarnaast zie je er veel foetussen en baby’s die met een afwijking geboren zijn op sterk water waaronder een aantal Siamese tweelingen. Maar ook een volwassen man en vrouw op sterk water waarvan de huid was voor een groot deel was weggehaald zodat je een goede inkijk hebt op het menselijk lichaam.

forensic-museum-siriraj-hospital-16-mar-2013-2.large.jpg

In de zalen waar zich lichamen bevinden hangen ‘Sai Sin’ door de hele ruimte gespannen, witte koordjes, die kwade geesten buiten moeten houden.

De toegangsprijs voor toeristen is 40 Baht.

Om er te komen kan je de expressboot nemen (oranje vlag) en uitstappen bij de Wang Lang pier (N10). Hier is ook een leuke lokale markt (Wang Lang market) waar je goedkoop kleding kunt kopen of (vanzelfsprekend uiteraard) een van de vele lekkere Thaise maaltijden of snacks kunt eten. De Wang Lang markt wordt voornamelijk bezocht door locals en farang kom je er niet veel tegen. Van deze markt loop je in no-time naar het Siriraj Hospital.