Snakefarm

Indien je geen angst hebt voor giftige slangen kan je de snakefarm (slangenboerderij) in Bangkok eens bezoeken.

Het Queen Saovabha Memorial Institute is een beroemd instituut waar men gespecialiseerd is in giftige slangen, het 'melken' van deze slangen en het onderzoeken van slangengif. Het onderzoek naar slangengif is zeer belangrijk aangezien veel mensen nog steeds slachtoffer zijn van een (giftige) slangenbeet.

Naar verluidt is deze snakefarm de een na oudste ter wereld (de oudste is in Sao Paulo, Brazilië).

De snakefarm dankt zijn officiële naam aan een van de vrouwen van koning Rama V en wordt beheerd door het Thaise Rode Kruis. Men maakt hier antigif tegen slangenbeten en informeert over de slangen die in Thailand voorkomen.

Je kan hier terraria met verschillende (Thaise) slangen bekijken. Sommige soorten zijn ook op sterk water te bewonderen in een klein slangenmuseum.

 

Vaak zijn kinderen gefascineerd door slangen, dus als je met kinderen reist, is het wellicht het overwegen waard om deze snakefarm eens te bezoeken.

Het Queen Saovabha Memorial Institute staat op de hoek van Thanon Rama IV en Thanon Henri Dunant, op 10 minuten lopen van Skytrain-station Sala Daeng en metrostation Sam Yan of Silom.

show.large.jpg

Dagelijkse show in de Snakefarm