Suan Pakkad Palace

Dit paleis, eigenlijk een groep van traditionele teakhouten huizen, was oorspronkelijk de woning van prins en prinses Chumbhot. De huizen werden gebouwd in de jaren vijftig van de vorige eeuw, in een weelderige tuin die werd aangelegd op een koolveld (suan pakkad in het Thais).

suan-pakkad1.large.jpg

Alle gebouwen zijn verbouwd tot museum en herbergen samen een indrukwekkende verzameling kunst en kunstvoorwerpen die ooit in het bezit waren van het koninklijk paar. De verzameling omvat alles van Khmer-beeldhouwwerk en antieke meubels tot Thaise muziekinstrumenten en schelpen en kristallen. Ook vindt men hier aardewerk uit de Bronstijd, dat is opgegraven bij Ban Chiang, in het noordoosten van Thailand.

Voor de meeste bezoekers vormt het Lakwerk-paviljoen het hoogtepunt. Het is gebouwd van twee prachtige tempels die prins Chumbhot had weten te redden uit Ayutthaya. Binnen zijn muurschilderingen van goud en zwart lakwerk te zien, met taferelen uit het leven van de Boeddha en de Ramakien. Ook verbeelden ze het dagelijks leven in Thailand voor de val van Ayutthaya in 1767.

Het Suan Pakkad-paleis ligt op 5 minuten lopen van Skytrain-station Phaya Thai, op Thanon Sri Ayutthaya. Het is dagelijks van 9:00 tot 16:00 uur geopend.

Wil je meer weten, bezoek dan de website van het Suan Pakkad Palace.