Wat Pho

Wat Pho, ook wel bekend als Wat Phra Chetuphon, is een van de bekendste boeddhistische tempels in Bangkok. De officiële naam is Wat Phra Chetuphon Vimolmangklararm Rajwaramahaviharn. De Wat Pho is ontstaan door een restauratie aan de Wat Phodharam in 1788 die op dezelfde locatie stond. De tempel werd hersteld en uitgebreid onder het bewind van koning Rama III, en is nogmaals hersteld in 1982.

Wat Pho is de grootste en oudste wat in Bangkok en wordt ook wel gezien als de ontstaansplek van de traditionele Thaise massage. Zelfs voordat Wat Pho een tempel werd, was het het centrum voor traditionele Thaise geneeskunde. Tijdens de restauratie door Rama III zijn er platen met daarop medische inscripties gegraveerd rondom de tempel geplaatst.

Wat Pho is bij toeristen voornamelijk bekend vanwege de grote liggende Boeddha die zich hier bevindt. Deze liggende Boeddha is 46 m lang en 15 m hoog en rijkelijk versierd met bladgoud en met parelmoer op de ogen en voetzolen. 

pho1.large.jpg

Ook tegenwoordig is Wat Pho nog steeds de 'hogeschool voor Thaise massage'. Het is mogelijk om hier massagecursussen te volgen.

Het Wat Pho complex bestaat uit twee ommuurde gedeelten die in oost-westelijke richting gescheiden worden door Thanon Chetuphon. De liggende Boeddha en de massageschool liggen in het noordelijke gedeelte en het Boeddhistische klooster met woningen en een school bevinden zich in het zuidelijke gedeelte.

Meer informatie is te vinden op de website van Wat Pho.

Meer informatie over massagecursussen is te vinden op Wat Po Massage.