Home » Bestemmingen » Steden » Centraal-Thailand » Bangkok » Bezienswaardig-heden » Wat Saket & Golden Mount

 

Wat Saket & Golden Mount

Wat Saket is aan het einde van de 18e eeuw gebouwd door Rama I. Het is een van de oudste tempels in Bangkok.

wat-saket.large.jpg

Bezoekers komen hier voornamelijk om de kunstmatige, met een gouden chedi bekroonde heuvel te beklimmen. 

Deze kunstmatige heuvel is ontstaan toen koning Rama III een chedi op deze plaats liet bouwen die vanwege de zachte bodem weer instortte. De resulterende modder- en bakstenen heuvel werd overwoekerd door onkruid totdat koning Rama IV er een kleine chedi op bouwde. De ongeveer 76 m hoge heuvel is een imitatie van de mythische Meru-berg.

De laatste hand aan de Wat Saket werd gelegd tijdens het bewind van koning Rama V (Chulalongkorn). 

Naar verluidt bevat de chedi op de 'Gouden Berg' relikwieën van de Boeddha. Vanaf de 'Gouden Berg' heeft men een prachtig uitzicht op het Grand Palace, de Wat Po en de Wat Arun.

De 'Gouden Berg' was lange tijd een van de hoogste punten van de stad, maar valt tegenwoordig in het niet bij de hoge wolkenkrabbers.

golden-mount.large.jpg

In de 19e eeuw vervulde Wat Saket de functie van crematorium. De lijken van armen werden hier aan honden en gieren gevoerd.

Jaarlijks vindt er in de eerste week van november een groot festival plaats op het terrein van de Wat Saket. Tijdens dit festival is er ook een door kaarsen verlichte processie naar de top van de 'Gouden Berg'.

Jaarlijks vindt er in de eerste week van november een groot festival plaats op het terrein van de Wat Saket. Er wordt dan ook een met kaarsen verlichte processie gehouden naar de top van de 'Gouden Berg'.