Home » Bestemmingen » Steden » Centraal-Thailand » Bangkok » Uitgaan & vermaak

 

Uitgaan & vermaak

BEERGARDEN SUKHUMVIT

In Sukhumvit Soi 7 zit de (overdekte) Beergarden, een leuke tent waar je gezellig een biertje (of meerdere biertjes) kunt drinken. Ook een populaire tent bij expats.

BIOSCOOP

De Thai gaan graag naar de bioscoop en in Bangkok zijn dan ook een aantal grote bioscoopcomplexen, waarvan de meeste in shoppingmalls (MBK, Siam Paragon, Emporium) zijn gevestigd.

Er worden Thaise films (Thais gesproken,  soms Engelse ondertiteling) vertoond, maar ook de bekende Hollywood-films (Engels gesproken, Thaise ondertiteling). De nieuwste Hollywood-films verschijnen in Thailand eerder dan in Nederland en België. 

In de Thaise bioscopen klinkt voorafgaand aan de film het Thaise koningslied en worden er beelden getoond van de Thaise koninklijke familie. Uit respect voor de koning gaat iedereen staan, dit wordt ook van buitenlanders verwacht.

Als je wilt weten welke films er momenteel in Thailand draaien en welke nieuwe films binnenkort verschijnen, kan je kijken op de website Movieseer

BRICK BAR

Grote bar waar regelmatig live reggae, ska en blues wordt gespeeld. De bar is erg populair bij Thaise twintigers en tieners. Er staan grote tafels voor het podium en je kunt er ook eten. De populairste avonden zijn vrijdag en zaterdag.

Brick Bar bevindt zich in het Buddy-Village complex (265 Thanon Khaosan).

Op de website vind je meer informatie.

CALYPSO CABARET

Twee keer per avond treden de beroemde ladyboys van Bangkok op in het Calypso Cabaret in Ratchathewi.

Dit zang- en dansspektakel met verbazingwekkende kostuums zit altijd vol met nieuwsgierige bezoekers en groepen die een avondje uit zijn.

Adres:

Asiatique night market

Meer informatie over Calypso Cabaret.

calypso.large.jpg

Calypso Cabaret

CLIMAX

Climax bevindt zich onder het Ambassador Hotel (Sukhumvit Soi 11). Deze dancing is tot laat geopend. Er draaien dj's, maar er treden ook regelmatig bands op.

CLUB INSANITY (voorheen Insomnia)

Fervente stappers moeten niet vergeten een bezoek te brengen aan Club Insanity (Sukhumvit Soi 12). Deze club is al langere tijd een bekende uitgaansgelegenheid in Pattaya en sinds 2010 is er volgens hetzelfde concept een Club Insanity in Bangkok geopend. Het is een goede plek voor een laat avondje stappen, rond middernacht loopt het vaak pas vol. Er wordt goede housemuziek gedraaid en er wordt dus volop gedanst. Club Insanity is zowel populair bij toeristen, buitenlanders die in Bangkok wonen en lokale Thai.

Club Insanity heeft over het algemeen een interessante DJ line up, maar ook speciale feesten en thema avonden/nachten zoals de Playboy Party, Full Moon Party en New Year's Party.

De entree bedraagt 300 Baht voor mannen, inclusief een drankje; vrouwen betalen slechts 100 Baht (o.v.b. van wijzigingen).

Op de website van Club Insanity vind je meer info.

GULLIVER'S TRAVELER'S TAVERN

Bekende op toeristen gerichte pub met airco, pooltafels, sport op tv en redelijk geprijsd bier. Er is een filiaal op Khaosan Road en in Sukhumvit Soi 5. Bij de Sukhumvit-locatie kan je ook prima eten (Thaise en Westerse gerechten) op het terras.

Meer info vind je op de website van Gulliver's.

 

JOE LOUIS PUPPET THEATER

De poppenspelers in het Joe Louis Theatre in de Lum Night Bazaar gaan uitermate vaardig te werk met de handgemaakte marionetten. Gekleed in uitgebreide kostuums vertellen ze traditionele Thaise verhalen. Bezoekers kunnen ook een mooie tentoonstelling zien van deze poppen.

Informatie over het Joe Louis Puppet Theater is HIER te vinden.

joe.large.jpg

KHAOSAN ROAD

Het onder reizigers erg populaire Khaosan Road kent vele restaurantjes/barretjes waar je 's avonds wat kunt drinken of een waterpijp (shisha) kunt roken.

NANA ENTERTAINMENT PLAZA

Nana Entertainment Plaza, N.E.P., in Sukhumvit Soi 4 (beter bekend als Soi Nana), is vooral populair bij toeristen vanwege de vele gogo-bars. Een biertje in de plaza is vrij prijzig, ca. 145 Baht, Nederlandse prijzen dus. Vlak voor Nana Plaza bevindt zich Stumble Inn, waar je bier de hele avond 65 Baht kost.

nana-350x234.large.jpg

NARZ BANGKOK

Een hip, classy en up-market clubbar. NARZ (112 Sukhumvit 23 Road), voorheen bekend als Narcissus, bevindt zich in een witte villa. Mooie dansvloeren met splitlevels en trendy muziek in deze danstempel.

narz-bangkok-350x302.large.jpg

Kijk voor meer info op de website van NARZ Bangkok.

PATRAVADI THEATER

Het Patravadi Theater is een van de bekendste theaters in Bangkok. Het is een stijlvol openlucht-theater en omvat tevens twee studio theaters, een galerie en een restaurant. Het concept is het geesteskind van Patravadi Mejudhon, een beroemde Thaise actrice en toneelschrijver. De dansgroep voorstelling is een mix van traditionele Thaise dans en moderne choreografie, muziek en kostuums. Het theater is ook de belangrijkste plek voor het Bangkok International Fringe Festival, gehouden in januari en februari.

Het Patravadi Theater bevindt zich bij de Chao Phraya rivier, tegenover het Koninklijk Paleis en naast de koninklijke tempel Wat Rakang.

Meer informatie over het Patravadi Theater.

Q-BAR

De luxe en stijlvolle Q Bar trekt een internationale clientèle van vips. De muziek varieert van chillout tot dance, terwijl het donkere decor met rode muren en zwarte leren stoelen zeer uitnodigend is.

Adres:

34, Soi 11, bij Sukhumvit Road, Klong Toey, Bangkok

Meer informatie over Q-Bar.

 

SAXOPHONE

Levendige, gemoedelijke, ruime club met goede Thaise en westerse gerechten. Er treden verschillende soorten bands op (vooral jazz en blues), maar ook akoestische gitaar, funk, rock en reggae, waar zowel Thaise als buitenlandse bezoekers op af komen.

Saxophone bevindt zich op de zuidoostelijke hoek bij het Monument van de Overwinning (Thanon Phrayathai).

Website van Saxophone.

SIAM NIRAMIT

Een wervelende culturele show met een indrukwekkend decor kunt u bijwonen in het Siam Niramit Theater. De enorme kleurrijke sets en 150 prachtig uitgedoste artiesten geven een overzicht van de Thaise cultuur met verhalen, zang en dans. Draken, rook en vliegende personages zorgen voor een sprookjesachtige sfeer. Voor meer informatie en het direct boeken van tickets kan je terecht op de website van Siam Niramit.

niramit.large.jpg

SOI COWBOY

Soi Cowboy (dwarsstraat tussen Sukhumvit Soi 21, Asoke, en Sukhumvit Soi 23) is te vergelijken met Nana Entertainment Plaza. Ook hier veel gogo-bars die populair zijn bij toeristen.

TAWANDANG GERMAN BREWERY

Tawandang is zeer populair bij de Thai zelf en zij vormen dan ook de meerderheid van de aanwezigen. Je kunt er prima eten en, uiteraard, bier drinken voor een redelijke prijs. Er is vaak livemuziek, het bier vloeit rijkelijk, en naarmate de avond vordert wordt het steeds gezelliger met dansende en zingende Thai. Zeker een aanrader voor een avondje uit ! Er is een filiaal op Rama III Road en een op Ram Indra.

Meer informatie op de website.

THE CLUB

Hoge plafonds, een dj die voornamelijk house draait en een intieme dansvloer. Er komen zowel welgestelde Thai als buitenlanders. Gelegen op Khaosan Road.

Kijk voor meer info op de website.