Home » Bestemmingen » Steden » Oost-Thailand

 

Oost-Thailand (klik op plaatsnaam voor meer informatie)

BURIRAM

Buriram is een slaperig, voor toeristen weinig interessant stadje in de Isan, maar in de omgeving vind je veel Khmer-ruines. De meeste belangrijke en bekendste Khmer-ruine is de Prasat Hin Phanom Rung, gelegen op een vulkaan op ca. 400 meter boven de zeespiegel. Het gebouw is gebouwd tussen de 10e en 13e eeuw. Een indrukwekkende tocht voert je naar de ruines. Naast het prachtig bewerkte metselwerk heeft de latei boven de oostelijke ingang een indrukwekkende historie.

KHON KAEN

Khon Kaen, in 1783 gesticht, is een belangrijke universiteitstad. De provinciale hoofdstad ligt op 449 km van Bangkok. Het nationale museum beschikt over een grote collectie archeologische vondsten. Meer dan 5000 jaar geleden woonden hier immers al mensen.
Khon Kaen ligt geografisch gezien in het centrum van de Isan (noordoost-Thailand) en is de rijkste en meest ontwikkelde stad in het noordoosten. Er heerst een optimistische sfeer in de stad, die onderstreept wordt door de duidelijke harmonie tussen de traditionele Isaanse cultuur (enorme markten en hordes straatverkopers) en de supermoderne winkelcentra en eersteklashotels.
 

LOEI

De stad Loei in Noordoost Thailand ligt tussen Udon Thani en Phitsanulok en is de hoofdstad van de provincie Loei. Loei kenmerkt zich door talrijke heuvels en bergen. Loei is een geliefde bestemming onder reizigers. De rivier Loei loopt dwars door de stad. Katoen is de belangrijkste bron van inkomsten uit deze streek. Loei is daarnaast een van de bekendere wijngebieden van Thailand.

NAKHON PHANOM

NAKHON RATCHASIMA

NONG KHAI

PHIMAI

ROI ET

SURIN

UBON RATCHATHANI

UDON THANI

De provincie Udon Thani, in het noordoosten van Thailand, is het meest bekend vanwege de archeologische vondsten, met name die in het gehucht Ban Chiang. Meer dan 5000 jaar geleden vestigden zich hier de eerste mensen. De provinciale hoofdstad ligt 562 km ten noordoosten van de hoofdstad Bangkok.
Udon Thani kreeg een economische stimulans tijdens de Vietnamoorlog door de vestiging van een enorme Amerikaanse militaire basis, en ondanks het vertrek van de Amerikanen in 1976 is de snelle industriële en commerciële ontwikkeling van de stad niet gestopt.