Home » Bestemmingen » Steden » Oost-Thailand » Udon Thani

Udon Thani

Udon Thani (lokaal wordt gesproken van Udon of Udorn) is een industrieel en commercieel centrum gelegen in het noordoosten van Thailand.

Deze streek wordt ook wel Isan genoemd en is de graanschuur van Thailand. De plaats ligt op ongeveer 550 km van Bangkok en is met het vliegtuig, trein of bus te bereiken.

udon-thani.large.jpg

Udon Thani

Tijdens de Vietnam-oorlog veranderde Udon Thani van een slaperige provinciehoofdstad in een bloeiend ondersteuningscentrum voor een naburig Amerikaans militair vliegveld.

De Amerikanen verlieten Udon in 1976, maar Udon heeft altijd iets van zijn vroegere bedrijvigheid weten te behouden. U vindt er nog steeds diverse Westerse bars, nachtclubs en restaurants.

uth-markt.large.jpg

Markt, Udon Thani

In het Nong Prajak Park komt de lokale bevolking 's avonds bijeen om te sporten, zingen of dansen. U kunt er in de avonduren prima eten bij een van de openlucht-restaurantjes.

uth-nong-prajak.large.jpg

Nong Prajak Park

Indien u wilt winkelen kunt u het beste naar het Charoensri Shopping complex (direct naast het Centara Hotel). Deze shoppingmall beschikt over vele winkels, restaurants, bowlingbanen en een bioscoop.

udon1.large.jpg

Charoensri Shopping Complex

Als u op zoek bent naar een restaurant kunt u ook naar het Charoensri Shopping complex. U vindt hier meerdere eetgelegenheden, zoals bijvoorbeeld MK, Pizzahut, KFC, Sizzler en een foodcourt waar u ook erg goedkoop kunt eten. Op een paar minuten lopen van deze shopping mall bevindt zich Mojo's Bar & Restaurant waar u binnen of buiten op het terras kunt eten. Mojo's Bar & Restaurant heeft zowel Thaise als Westerse gerechten op de kaart staan. Ook liefhebbers van poolbiljart komen hier aan hun trekken, want er zijn meerdere pooltafels en er worden zeer regelmatig toernooien gehouden.

mojos2.large.jpg
mojos3.large.jpg

Mojo's Bar & Restaurant

's Avonds kan men nog iets drinken bij een van de vele barretje in het 'Day & Night' complex of 'Nutty Park'. Beiden bevinden zich dichtbij het Charoensri Shopping Complex. Ook Mr Tong's, een kleine bar/dancing bevindt zich hier in de buurt, maar let op: drankjes zijn hier duurder dan in een van de andere bars.

 

Udon Thani Day & Night

Iets buiten Udon Thani is een orchideeëntuin, de Sunshine Orchid Farm, waar u een grote collectie prachtige, heerlijk geurende orchideeën kunt bewonderen. U vindt hier ook de ‘dansende orchideeën’ waarvan de blaadjes reageren op muziek. Houd er rekening mee dat een bezoek tijdens het hete seizoen erg kan tegenvallen; het zou zo maar kunnen dat er slechts een paar orchideeën in bloei staan ! 

Ongeveer 15 km van Udon richting Nong Khai ligt het dorpje Ban Na Kha. Dit dorpje is bekend vanwege de met de hand gewoven producten van katoen en zijde. Lokaal gemaakte kunstnijverheid kan hier tegen redelijke prijzen gekocht worden.

Op zo’n 55 km van Udon langs highway 22 richting Sakhon Nakhon ligt Ban Chiang. De meeste mensen bezoeken Ban Chiang vanwege de archeologische vindplaats die in 1966 ontdekt werd. De archeologische vondsten zijn zo’n 4000 tot 7000 jaar oud. In het Bang Chiang Nationaal Museum kunt u aardewerk, potten en andere voorwerpen bezichtigen die in deze streek zijn opgegraven. Sinds 1992 staat Ban Chiang op de Werelderfgoedlijst.

banchiang.large.jpg

Ban Chiang

In het Phu Phra Bat Historical Park (ca. 55 km van Udon Thani) treft u vreemde zandsteenformaties, prehistorische grotten en grottekeningen. De Phra Phutthabat Bua Bok, een belangrijke bedevaartsplaats voor Thai, herbergt de voetafdruk van boeddha.

phu-phra-bat.large.jpg

Phu Phra Bat Historical Park

Op 90 km richting het stadje Ban Dung (en dan nog 9 km) ligt Ban Khamchanot. Ban Kamchanot wordt door de lokale bevolking gezien als mystieke en heilige plaats waar zich de deur tot de onderwaterwereld van de Naga (bovennatuurlijk wezen) zich bevindt. Bij de ingang dient u uw schoenen uit te trekken en vervolgens kunt u verder door het bos naar de tempel lopen. Veel bewoners komen hier bidden of offers brengen.

Vanuit Udon Thani is het ongeveer een uur rijden naar de Friendship Bridge bij Nong Khai. Hier kunt u een visum aanschaffen (kosten ca. 30-35 USD) voor Laos. Vanaf de Friendship Bridge is het nog ongeveer 30-40 minuten rijden naar de Laotiaanse hoofdstad Vientiane. Laos is een prachtig land met een zeer vriendelijke bevolking. Wellicht is het daarom een idee om een vakantie in Thailand te combineren met Laos ?

In Udon Thani kan men een auto huren en van hieruit deze streek bezoeken. Hier komen nog weinig toeristen en ziet men nog het ‘echte Thailand’. Van veel rijkdom is hier geen sprake, maar de bevolking hier is zeer vriendelijk en hartelijk en dat is al een "rijkdom".

Wat zelf autorijden betreft: in Thailand rijdt men links, daarnaast doet u er verstandig aan om enkel overdag te rijden. De wegen zijn in goede staat en de bewegwijzering is in zowel Thai als Engels. Als u zelf door de Isan gaat rijden, stopt u dan zeker eens bij een van de vele simpele restaurantjes langs de weg. U zult hoogstwaarschijnlijk met handen en voeten moeten aangeven wat u wilt eten, maar het eten is hier altijd heerlijk en kost u slechts een habbekrats !

Udon Thani is vanuit Bangkok goed bereikbaar met bus, trein en vliegtuig. Thai Airways, Air Asia en Nok Air vliegen dagelijks tussen Bangkok en Udon Thani. Voor meer informatie over vliegen van/naar Udon Thani kunt u kijken op de pagina Reizen naar en in Thailand’.