Home » Bestemmingen » Steden » Zuid-Thailand » Cha'am & Hua Hin

Cha'am & Hua Hin

De badplaatsen Cha'am en Hua Hin aan de Golf van Thailand zijn beide nauw verbonden met het Thaise koningshuis.

Cha'am en het 25 km zuidelijker gelegen Hua Hin zijn twee rustige badplaatsen en daarom ideaal voor familievakanties. De stranden van beide badplaatsen zijn niet alleen populair bij toeristen, maar ook bij de Thai zelf.

cha-am.large.jpg

Strand van Cha'am

Cha'am ligt in de provincie Phetchaburi en Hua Hin in de provincie Prachuap Khiri Khan. Beide plaatsen beschikken over mooie, lange zandstranden. Winkels en restaurants, waaronder prima visrestaurants, zijn alom aanwezig. Zowel Cha'am als Hua Hin hebben geen bruisend nachtleven; wel zijn er een aantal bars in beide plaatsen en een disco in het Hilton Hotel in Hua Hin.

Hua Hin heeft een leuke avondmarkt waar je lekker en goedkoop kunt eten. De avondmarkt is een must voor bezoekers die het echte eten van Hua Hin willen leren kennen !

De Thaise koninklijke familie is regelmatig te vinden in het zomerverblijf Klai Kangwon ('Ver van alle Zorgen') in Hua Hin. Hierdoor is er permanente beveiliging voor de kust en ziet de politie streng toe op handhaving van rust en orde.

De plaatsen liggen op ca. 200 km van Bangkok en zijn zeer goed bereikbaar met de bus of de trein. Ook is het mogelijk om vanaf het Victory Monument in Bangkok een minivan te nemen.

Terwijl strandbestemmingen als Pattaya en Phuket overstroomd worden door toeristen, kan men in Cha'am en Hua Hin nog in relatieve rust genieten van het Thaise leven. Wel kan het in de weekenden en vakanties druk zijn, omdat dan ook veel Thai het drukke Bangkok ontvluchten voor een paar dagen aan de kust. Ze volleyballen, spelen takraw of zitten met z'n allen uitgebreid te eten op het strand. Erg gezellig !

Golfliefhebbers komen in Cha'am en Hua Hin prima aan hun trekken, want in de nabije omgeving liggen een aantal prachtige golfbanen.

De omgeving leent zich uitstekend om nader te verkennen. Hieronder vind je een aantal van de uitstapjes die je kunt maken tijdens een verblijf in Cha'am of Hua Hin.

Hua Hin Railway Station

Het Hua Hin Railway Station is gebouwd tijdens het bewind van koning Rama VI en het is een van de oudste treinstations van Thailand. Daarnaast is het een van de mooiste stations van het land met een unieke architectuur.

huahin-350x233.large.jpg

Het meest opvallende is de prachtige Koninklijke Wachtkamer (Royal Waiting Room), gebouwd in Thaise stijl. Tijdens het bewind van koning Rama VI werd de kamer van Sanam Chan Palace (provincie Nakhon Pathom) naar Hua Hin overgebracht.

Khao Takiab

Khao Takiab is een begroeide rotspartij op een paar kilometer ten zuiden van Hua Hin. Khao Takiab is eenvoudig bereikbaar per minivan of sawngthaew en bezoekers kunnen hier van een prachtig uitzicht op Hua Hin en omgeving genieten. Er bevindt zich hier ook een tempel, Wat Khao Takiab, waar een grote apenfamilie woont. Het enorme gouden, staande Boeddhabeeld is het symbool van Khao Takiab geworden.

Maruekhathaiyawan-paleis

Het Maruekhathaiyawan-paleis ('Paleis van Hoop en Liefde') was de zomerresidentie van Rama VI. Het fraaie teakhouten gebouw tussen Cha'am en Hua Hin werd ontworpen door een Italiaanse architect en in 1923 in slechts zestien dagen gebouwd.

palace-350x197.large.jpg

Na de dood van Rama VI twee jaar later stond het er tientallen jaren verlaten bij. In de jaren zeventig werd begonnen met de restauratie en inmiddels is het paleis bijna in originele staat hersteld. De houten zalen, veranda's en koninklijke vertrekken zijn eenvoudig versierd en in pasteltinten geschilderd. Hoewel het paleis goed bereikbaar is, komen er maar weinig toeristen.

Hua Hin Arts and Crafts Centre

Het Hua Hin Arts and Crafts Centre is gevestigd in een typisch oud huis op Naepkhehat Road. Het centrum beschikt over een collectie hedendaagse werken van Thaise kunstenaars, oude meubels en vele foto's van Hua Hin in het verleden.

Muay Thai

Er zijn twee Muay Thai scholen in Hua Hin en het is de moeite waard om eens een bezoekje te brengen aan deze scholen. Het is alleen al de moeite waard om het fanatieke publiek te aanschouwen en te zien hoe men een gokje waagt. Gevechten zijn een paar keer per week. Het is zeer de moeite waard om je onder de lokale toeschouwers te mengen.

Huai Sai Wildlife Breeding Centre

Het Huai Sai Wildlife Breeding Centre is een klein onderdeel van een veel groter koninklijk geïnitieerd instandhoudingsproject in de omgeving van Cha'am.

Het eerste dat je ziet als je het park binnengaat, zijn verschillende soorten herten. Bij de parkeerplaats is een klein winkeltje waar eten gekocht kan worden om de herten te voeren.

Loop je vervolgens verder, dan kom je in een gedeelte waar zich veel verschillende soorten vogels bevinden zoals pauwen met hun prachtige veren, neushoornvogels, parkieten en fazanten.

Het laatste deel van het Huai Sai Wildlife Breeding Centre is het gebied waar zich de apen bevinden. Hier zie je gibbons, langoeren en makaken. Sommige apen bevinden zich in kooien, maar er zijn ook apen die vrij rondlopen op een van de door water omgeven eilandjes.

huai-sai.large.jpg

Het Huai Sai Wildlife Breeding Centre bevindt zich op ongeveer 15 km van Cha'am. Het park is dagelijks van 08:00 uur tot 16:30 uur geopend en de toegang is gratis.

Nationaal Park Kaeng Krachan

Nationaal Park Kaeng Krachan werd in 1981 opgericht als 28e Nationale Park van Thailand en het is het grootste Nationale Park van Thailand.

Meer informatie over het Nationaal Park Kaeng Krachan kan je HIER vinden bij het hoofdstuk 'Nationale Parken'.

Khao Sam Roi Yot

Khao Sam Roi Yot National Park is gelegen in het Kuiburi District in de provincie Prachuap Khiri Khan. Het park werd opgericht in 1966 en was het eerste zeepark in Thailand.

dsc00800-350x263.large.jpg

Meer informatie over Khao Sam Roi Yot kan je HIER vinden.

Phetchaburi

Vanuit Cha'am en Hua Hin kan je een uitstapje maken naar Phetchaburi, een van de oudste steden van Thailand.