Home » Bestemmingen » Steden » Zuid-Thailand » Pranburi

Pranburi

Pranburi is een klein gezellig plaatsje dat op slechts 30 km ten zuiden van Hua Hin ligt en dit plaatsje is vernoemd naar de rivier de Pran die hier te vinden is.

Zon, ongerepte stranden, het heldere water van de Golf van Thailand en de gunstige ligging ten opzichte van Bangkok zijn een aantal van de redenen voor de snel groeiende populariteit van Pranburi.

Ten zuiden van Pranburi vindt u het Nationaal Park Khao Sam Roi Yot ('driehonderd pieken') met zijn ruige kalkstenen heuvels.

De stranden van Pranburi zijn nooit echt druk, ook niet in de weekenden als inwoners van Bangkok de drukke stad ontvluchten voor een paar dagen aan het strand.

Bent u op zoek naar een bruisend nachtleven ? Dan is Pranburi wellicht niet de meest geschikte plaats om te verblijven, aangezien het hier 's avonds erg rustig is.

Vanuit Bangkok is Pranburi makkelijk te bereiken met de bus, de taxi of met een minivan (minivans vertrekken vanaf het Victory Monument in Bangkok). De reistijd bedraagt 3-4 uur. Ook is het mogelijk om met de trein van Bangkok naar Pranburi te reizen (of naar Hua Hin waarvandaan u verder kunt reizen met een taxi).