Home » Thailand » Duiken in Thailand

 

Duiken in Thailand

Duiken is de populairste watersport in Thailand en het is absoluut een ervaring die je niet snel zal vergeten. Onder water gaat er een volledig nieuwe wereld voor je open; in deze gewichtloze onderwaterwereld zal je vele kleurrijke vissen en schitterende koraalriffen tegenkomen ! Reusachtige barracuda's, manta's, schildpadden, zeekoeien en zelfs (walvis)haaien kan je tegenkomen tijdens het duiken in Thailand....

Thailand heeft een zeer lange kustlijn en een groot aantal eilanden waar uitstekend gedoken kan worden door zowel beginnende als gevorderde duikers. In de Thaise badplaatsen en op de Thaise eilanden zijn dan ook vele duikscholen te vinden die duikcursussen aanbieden voor beginners en gevorderden en jaarlijks zijn er duizenden mensen die (leren) duiken in Thailand.

Omdat er veel duikscholen zijn in Thailand zijn de prijzen zeer concurrerend en zodra je je duikbrevet hebt behaald, kan je deze gebruiken om overal ter wereld te duiken.

Duiken in Thailand is het gehele jaar door mogelijk, hoewel het zicht afhankelijk is van het seizoen. De beste tijd om in de Andaman Zee te duiken is van oktober tot april en in de Golf van Thailand van mei tot september.

Alle gerenommeerde duikscholen zijn aangesloten bij PADI of andere internationale organisaties en de meeste duikscholen geven cursussen in meerdere talen. In alle badplaatsen in Thailand kan je moderne voorzieningen en professionele faciliteiten verwachten.

De mooiste plekken om te duiken zijn de marine parks rond de eilandengroepen van Surin, Similan en Tarutao in de Andaman Zee, Angthong aan de westkant van de Golf van Thailand en Ko Chang aan de oostkant.

coral-thailand.large.jpg

Het eens zo ongerepte Ko Phi Phi heeft nooit de status van reservaat gekregen en is behoorlijk beschadigd door ankers en snorkelaars die stukjes koraal afbreken. Helaas gaan vissers vaak onzorgvuldig om met hun netten, harpoenen en explosieven en hebben zo enkele riffen gedood. Daarnaast vormen verzilting en vervuiling ook steeds meer een bedreiging.

Duik alleen met een instructeur die je vertrouwt en na een goede training, duik niet met een te grote groep en raak het koraal nooit aan !

PLAATS
 
DUIKSEIZOEN 
 
DIEPTE 
 
ZICHT
Pattaya   Gehele jaar    18-30 m    6-10 m 
Ko Samet   November-juni    18-30 m    10-20 m 
Ko Chang    November-juni    18-30 m    10-25 m 
Ko Samui    Maart-oktober    15-40 m    10-25 m 
Ko Tao   Gehele jaar    14-30 m    >20 m 
Chumphon    Januari-oktober    27 m    8-20 m 
Phuket   November-april    30-45 m    10-25 m 
Similan    December-april    25-90 m    35-40 m 
Surin    December-april   25-70 m    20-40 m 
Ko Phi Phi    Januari-maart    25-40 m    15-30 m 
Trang    Januari-mei    20-45 m    20-40 m 
Ko Tarutao    December-mei    15-35 m    15-35 m 
Ko Lanta    November-april    20-40 m    5-10 m