Home » Thailand » Films

 

Films

Op deze pagina vind je een overzicht van een aantal Thaise films of films waarin Thailand voor komt.

BANGKOK ADRENALINE

Pas uit het vliegtuig in Thaïland, bevinden vier westerse backpackers zich in een kaartspel dat ze nooit kunnen winnen. Owing heeft een schuld van één miljoen bath bij superslechte lokale gangsters, die hij echter niet kan betalen. Zo krijgt hun droomvakantie een onverwachte wending. In een wanhopige poging om zichzelf te redden, smeden ze een plan om een mooie rijke erfgename te ontvoeren en een losgeld voor haar te vragen. Maar de 'nullen' worden helden wanneer zij toevallig de erfgename redden van haar vader en zijn moordzuchtige plannen. Vader wordt nu heel boos en schakelt zijn leger van huurmoordenaars in, in een laatste poging zijn zieke ambities te vervullen.

 

BANGKOK DANGEROUS

Een professionele huurmoordenaar (Nicolas Cage) verblijft in Bangkok om een aantal klussen af te handelen. Maar dat blijkt lastiger dan gedacht, en hij ondervindt de nodige tegenwerking. Dan valt hij ook nog eens voor een lokale schoonheid en moet hij een van zijn weinige vertrouwelingen te vriend zien te houden.

 

BANGKOK HILTON

De jonge Katrina Stanton (Nicole Kidman) gaat na de dood van haar moeder op zoek naar haar vader. Tijdens de zoektocht ontmoet Katrina een aantrekkelijke jongeman met wie ze doorreist naar Bangkok. Wanneer tijdens een controle op het vliegveld, in één van haar koffers heroïne wordt gevonden, begint voor haar een ware nachtmerrie. Ze wordt opgesloten in de beruchte Thaise gevangenis " Bangkok Hilton" waar haar onder erbarmelijke omstandigheden de doodstraf wacht. Haar vader, ooit een begaafd advocaat, doet verwoede pogingen om het doodvonnis ongedaan te maken.

 

BEAUTIFUL BOXER

Beautiful Boxer is gebaseerd op het ware verhaal van thailand's beroemdste travestie kickboxer en is een aangrijpend actie-drama dat je recht in het hart en de gedachten laat kijken van een jongen die vecht als een man om een vrouw te worden.

Parinya Charoenphol (liefkozend 'Nong Toom' genaamd in Thailand) gelooft dat hij een meisje is die gevangen zit in een jongenslichaam sinds zijn jeugd. Zijn doel is om de meest mannelijke en dodelijke sport muay thai (thai boksen) te beheersen om geld te verdienen en om zijn ultieme doel van absolute vrouwelijkheid te bereiken. Op een ontroerende, grappige wijze en vol met adembenemende thai kickboksscènes vertelt Beautiful Boxer het verhaal van de jeugd van nong toom, zijn tienerjaren als een reizende monnik en de vermoeiende dagen in bokskampen.

Mooie film, zeker een aanrader !

 

BELLY OF THE BEAST

Jake Hopper (Steven Seagal) weet niet dat zijn dochter Jessica en haar vriendin Sarah tijdens hun rondreis door Zuidoost-Azië zijn ontvoerd. Maar als een vriend uit zijn tijd bij de geheime dienst hem de band geeft waarop losgeld wordt gevraagd, beseft hij dat hij zelf in actie moet komen. Jake vliegt zelf naar Bangkok in de hoop dat hij met behulp van zijn oude netwerk de meisjes kan redden. Zijn speurtocht voert hem tot diep in de Thaise onderwereld. Hij volgt het spoor van de groep die verdacht wordt van Jessica's ontvoering. Zo belandt hij midden in de strijd tussen een corrupte Thaise generaal en de Abu Karaf, een bende wapensmokkelaars. Als Jake het intrige probeert te ontrafelen, ontdekt hij dat de CIA gemanipuleerd wordt, en dat zijn dochter zich midden in het web bevindt.

 

 

BRIDGE ON THE RIVER KWAI

Britse oorlogsgevangenen krijgen tijdens de Tweede Wereldoorlog van de Japanners als taak om een brug te bouwen in een jungle in Azie. Onder leiding van Colonel Nicholson behalen de gevangenen een morele overwinning op de Japanners door alle touwtjes bij het bouwen in handen te nemen. Wat ze echter niet weten is dat er een geallieerde missie gepland staat om de brug te vernietigen.

De film is voor het grootste gedeelte opgenomen in Sri Lanka.

 

BROKEDOWN PALACE

Alice en Darlene, beste vrienden, besluiten het behalen van hun diploma te vieren met een reisje naar Thailand. Daar raken ze bevriend met de Australiër Nick Parks, die hen overhaalt om met hem mee te gaan naar Hong Kong. Op het vliegveld worden ze echter opgepakt wegens drugssmokkel. Ze worden veroordeeld tot 33 jaar cel, en in hun wanhoop nemen ze contact op met de Amerikaanse advocaat Hank.

 

BUTTERFLY MAN

De jonge Engelsman Adam, komt tijdens zijn trektocht op een exotisch eiland in Thailand terecht. Daar wordt hij verliefd op de mooie Em die ongewild voor de Thaise maffia werkt. Als Adam vervolgens een ander meisje ontmoet, raakt hij ernstig in de problemen. Dan ontdekt Adam dat Em het slachtoffer dreigt te worden van mensensmokkel en moet hij haar terug zien te winnen om haar te redden.

 

CHOCOLATE

Zen is een jonge autistische vrouw die een fantastische martial arts experte is geworden door het kijken naar televisiebeelden en door naast een Muay Thai school te wonen. Ze is de dochter van Zin, de Thaise vrouw van Yakuza baas Masashi. Zin lijdt aan kanker maar heeft geen geld voor een operatie. Haar dochter Zen besluit hierop een oude Yakuza vete opnieuw leven in te blazen om het geld voor haar moeder te krijgen.

 

KING NARESUAN

De film gaat over het leven van Koning Naresuan. Hij bevrijdde de Siamen van de Birmezen. Toen hij in 1555 geboren werd, werd hij als gijzelaar naar Birma gebracht. Hier leerde hij het zwaardvechten, en op deze manier werd hij een bedreiging voor de Birmese keizer.

 

MAMMOTH

Leo (Gael García Bernal) en Ellen Vidales (Michelle Williams) leiden met hun 8 jaar oude dochtertje Jackie (Sophie Nyweide) een goed leven in New York. Ze hebben allebei een goedbetaalde baan en het ontbreekt ze aan niets. Behalve aan tijd voor elkaar. Ze hebben het allebei te druk om voor Jackie te zorgen, dus die zorg is uitbesteed aan de Filippijnse nanny Gloria (Marife Necesito). Gloria op haar beurt heeft voor deze baan de zorg voor haar twee zoontjes Salvador (Jan David G. Nicdao) en Manuel (Martin Delos Santos) in de Filippijnen overgelaten aan haar moeder. Leo moet een paar dagen naar Thailand waar hij voor zijn werk een contract moet ondertekenen. Hij verblijft in een tophotel maar verveelt zich vreselijk en hij besluit naar een eilandje te gaan. Daar ontmoet hij het jonge hoertje Cookie (Natthamonkarn Srinikornchot) die hem het eiland laat zien. Zowel Leo als Ellen zijn dus niet tevreden met hun leven omdat ze geen tijd voor het gezin hebben. Kan de reis van Leo daar verandering in brengen ?

 

ONG-BAK 1

De 'Ong-Bak' is een Boeddhabeeld dat op het platteland van Thailand in de Nong Pra-du tempel staat. De dorpelingen geloven dat Ong-Bak over magische krachten beschikt en dat hij hen zal behoeden voor het kwaad. Op een donkere nacht hakt een voormalige inwoner van het dorp, Don (Wannakit Siriput), het hoofd van het beeld af om zo in de gunst te komen van de misdaadkoning Khom Tuan. De jonge strijder Ting (Tony Jaa), moet het afgehakte hoofd van een Boeddhabeeld terughalen. Om het hoofd van de Boeddha terug te winnen moet Ting zich in illegale straatgevechten meten met locale maar ook buitenlandse tegenstanders. Zijn superieure technieken maken hem al snel tot een kampioen en wanneer hem beloofd wordt dat hij het hoofd van Ong-Bak terugkrijgt, is hij zelfs bereid neer te gaan in een gevecht tegen de Birmese bokser Saming.

Naast het eerste deel van Ong-Bak zijn ook Ong-Bak 2 en Ong-Bak 3 verschenen.

 

SABAIDEE LUANG PRABANG

Sorn, een fotograaf, krijgt de opdracht foto's te nemen van Laos, waar hij vervolgens met tegenzin naartoe gaat. Sorn mag dan wel een ouder uit Laos hebben, terugkeren naar zijn geboorteland is nooit in hem opgekomen. Aangekomen huurt hij de vrouwelijke gids Noi in, zodat zij hem de beste plaatsen om foto's te nemen, aan kan wijzen. De twee lijken het opvallend goed met elkaar te kunnen vinden.

Sabaidee Luang Prabang speelt zich voor het grootste gedeelte af in Laos, maar ook in Thailand zijn er opnamen gemaakt.

 

SIMON

Simon vertelt het verhaal van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de Amsterdamse oerhetero en hasjdealer Simon en de schuchtere homoseksuele tandheelkundestudent Camiel. Tijdens een gezamenlijke vakantie in Thailand wordt de vriendschap ernstig op de proef gesteld, waarna de twee elkaar uit het oog verliezen. Als ze elkaar twaalf jaar later toevallig weer tegenkomen, blijkt Simon ernstig ziek te zijn.

Een van de beste Nederlandse films ooit !!

 

SOM TUM

Som Tum (of Som Tam) is het verhaal over de gigantisch grote Australiër Barney Emerald (Nathan Jones) die in een wedstrijd de 3e plaats behaalt. De prijs die bij de 3e plaats hoort is een reis naar Thailand. Barney is al zijn hele leven een beetje een loser en denkt dat hij het geluk nu eindelijk eens aan zijn zijde heeft. Maar niets is minder waar....

Tijdens de eerste avond van zijn vakantie wordt hij gedrogeerd en beroofd van zijn bezittingen in Pattaya. Hij bevindt zich in een vreemd land, zonder geld, zonder paspoort, op blote voeten en met ontbloot bovenlijf. 

Hij raakt bevriend met twee Thaise zusjes, Katen, die Engels spreekt, en Dokya, een Muay Thai-kampioene (Thaiboksen). Barney blijft bij hen totdat hij zijn paspoort terug heeft. Na het eten van een pittige som tum (Thaise papayasalade) sloopt hij per ongeluk het kleine restaurantje van de moeder van Katen en Dokya. Hij zweert een manier te vinden om het geld bij elkaar te krijgen om het restaurant weer op te bouwen.

Leuke, komische film, een aanrader !

 

THE BEACH

In een goedkoop hotelletje in Bangkok maakt de Amerikaanse rugzaktoerist Richard kennis met Daffy, een dertiger die getekend is door jarenlang druggebruik. Hij beweert dat hij het paradijs op aarde heeft ontdekt. Het is het perfecte strand, ingesloten door steile kliffen en onbereikbaar voor de gewone toeristen. Het is voor hen zelfs verboden terrein. Richard is meteen geïntrigeerd. Hij heeft immers de VS verlaten voor een zoektocht naar de ultieme schoonheid, spanning én gevaar. Diezelfde nacht pleegt Daffy zelfmoord. Als afscheidsgeschenk laat hij Richard een kaart na met de beschrijving naar "The Beach". Samen met het Franse koppel Françoise en Etienne gaat Richard het ultieme avontuur aan. Tijdens hun tocht moeten ze alle drie hun grenzen verleggen en het grote gevaar trotseren.

  

THE ELEPHANT KING

Het verhaal over twee broers die volledig van elkaar verschillen. Levensgenieter Jake Hunt leeft een excessief leven in Thailand terwijl zijn introverte broertje Oliver thuis in de V.S. kampt met de nodige depressies. Hun dominante moeder gebiedt Oliver Jake terug naar de V.S. te halen en daarvoor wordt hij naar Thailand gestuurd. Hier valt hij binnen in het bizarre, ongerepte leven van zijn broer en valt als een blok voor de mooie Lek. Zij is echter niet zomaar toevallig voor de voeten van Oliver beland.

 

THE HANGOVER 2

The Hangover Part II is het vervolg op de succesvolle komedie. Dit keer reizen de mannen af naar Bangkok voor de bruiloft van Stu. Ook nu zijn de gebeurtenissen van de vorige avond één groot raadsel.

Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms), Alan (Zach Galifianakis) en Doug (Justin Bartha) reizen af naar het exotische Thailand voor de bruiloft van Stu. Na het onvergetelijke vrijgezellenfeest in Las Vegas kiest Stu nu voor een veilige, ingetogen 'pre-bruiloft' brunch. Echter, dingen gaan niet altijd zoals gepland. What happens in Vegas, may stay in Vegas, maar wat het gezelschap in Bangkok staat te wachten overtreft al hun verwachtingen... The Hangover Part II is het vervolg op de hit The Hangover uit 2009 en is wederom onder regie van Todd Phillips. Ook maken Ken Jeong, Jeffrey Tambor en Mike Tyson weer hun opwachting in The Hangover Part II.THE MAN WITH THE GOLDEN GUN

Een dodelijke kogel voor James Bond. Geheim agent 007 moet zich dit keer door een tweevoudig probleem worstelen. Hij moet het in de eerste plaats opnemen tegen de aartsschurk Scaramanga (Christopher Lee). Deze heeft de hand weten te leggen op een essentieel onderdeel van een revolutionaire ontdekking met de codenaam Solex. Onder aanvoering van Scaramanga heeft de internationale onderwereld de gevaarlijkste beroepsmoordenaar ter wereld op Bond af gestuurd. Op een tropisch eiland leidt de climax tot een dodelijk duel: James Bond met zijn beroemde Walther PPK en de man met de gouden Colt.

 

TOM YUM GOONG

De jonge krijger Kham wordt door de dorpsoudste naar Australië gestuurd om een gestolen olifant terug te vinden. Samen met een Australische politieagent bindt Kham de strijd aan met iedereen die hem in de weg staat.