Home » Thailand » Reizen met kinderen

 

Reizen met kinderen

Thailand is een van de meest familie-vriendelijke vakantiebestemmingen ter wereld. Een ding is zeker: Thai houden van kinderen en kinderen zullen dan ook voldoende aandacht krijgen (helemaal als ze blond haar en blauwe ogen hebben).

Thailand biedt veel bezienswaardigheden en activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen, van de kleintjes tot de 17- à 18-jarigen. Aan de kust zullen kinderen zich altijd prima vermaken, maar ook in de steden is er voldoende te doen met kinderen. Hieronder een aantal bezienswaardigheden/attracties die wellicht interessant zijn om met kinderen te bezoeken:

 

Er zijn wel een aantal punten waarmee je rekening moet houden als je met (jonge) kinderen reist:

  • Het tijdsverschil met Thailand bedraagt in de winter 6 uur en in de zomer 5 uur. Kinderen zullen na aankomst wellicht wat meer tijd nodig hebben om te wennen aan het tijdsverschil en natuurlijk ook aan de warmte. Daarom is het verstandig om zeker de eerste dagen na aankomst niet teveel te plannen, maar rustig aan te doen.
  • Het Thaise eten kan zeer pittig zijn en is natuurlijk heel anders dan het eten bij ons in Nederland en België. Maar in elke toeristische plaats is ook wel een McDonalds, Burger King, Kentucky Fried Chicken of Pizzahut te vinden. De maaltijden die je hier kunt krijgen zijn vrijwel hetzelfde als bij ons.
  • Het kraanwater in Thailand kan niet gedronken worden. Vertel dit ook duidelijk aan je kinderen.
  • De temperatuur in Thailand kan soms oplopen tot 35 of 40 graden. Gebruik daarom dan ook een zonnebrandcremè met een hoge factor. Ook in de schaduw kan je verbranden, dus smeer kinderen goed en regelmatig in. Je kan ze desnoods een t-shirt aandoen.
  • Houd je kind uit de buurt van dieren. Hondsdolheid komt in Thailand nog steeds voor en kan ook door apen worden overgebracht.
  • Het verkeer in Thailand is totaal anders dan bij ons in Nederland en België. In Thailand rijdt men links en met name in de grote steden rijden de auto's, scooters, taxi's en tuktuks vaak hard en chaotisch. Let daarom extra goed op je kinderen bij oversteekplaatsen en ga er niet vanuit dat je voorrang krijgt.
  • Thailand is ongeveer zo groot als Frankrijk, onderschat de afstanden bij het reizen in Thailand dan ook niet. Zorg ervoor dat je kinderen voldoende tijd hebben om uit te rusten en plan daarom niet te lange reisafstanden op een dag.