Home » Thailand » Thaiblog » Vlam in de pan

Vlam in de pan

Zaterdag 10 april 2010

Hier even een korte update....niet van onze laatste dagen....die update volgt binnenkort. Wanneer weet ik nog niet, want morgen gaan we de grens over naar Thailand en blijven we 3 dagen in Ban Dung, bij de familie van Wasana. Daar tussen de rijstvelden heb ik geen internetverbinding, dus pas vanuit Udon Thani komt er weer nieuws richting Nederland.

Zoals misschien wel bekend is de situatie in Bangkok de laatste weken gespannen. De roodhemden (aanhangers van oud-premier Thaksin Shinawatra) zijn al een paar weken aan het demonstreren tegen de regering van de huidige premier Abhisit. Tot vandaag verliepen de demonstraties nog vrij vreedzaam....helaas is vandaag de vlam in de pan geslagen. Wat er bij mij nu bekend is, is dat er momenteel 8 doden zijn gevallen en al honderden gewonden bij rellen tussen het leger en de demonstranten. Uiteraard zijn veel Songkran-festiviteiten (Thais Nieuwjaar) in de Thaise hoofdstad afgelast. Gelukkig komen wij komende paar dagen nog even niet in Bangkok, pas op 18 april vliegen wij van Udon Thani naar de Thaise hoofdstad. Het spreekt voor zich dat ik het nieuws op de voet blijf volgen, maar niemand hoeft zich op dit moment dus zorgen te maken over ons. Nu zitten we nog in Vientiane, de hoofdstad van Laos, waar natuurlijk helemaal niks te merken is van de onrust in Bangkok.

Nogmaals, don't worry.....dat jullie de komende paar dagen niks van ons zullen horen, komt dus doordat wij in Ban Dung zitten. Ik zal snel weer een update plaatsen, ook met de laatste foto's van onze reis. Ik ben wel per sms bereikbaar, dus mocht er komende dagen nieuws uit Thailand bij jullie binnenkomen, kan er altijd even gesmst worden.

Bijna 12 uur, dus ik doe het licht zo uit.... Tot snel !