Home » Thailand » Thaise massage

 

Thaise massage

Thaise massage is een meer dan 2.500 jaar oude massage. Van oorsprong Indisch, is deze massagevorm samen met de boeddhistische monniken naar Thailand gekomen. Niet alleen je lichaam, maar ook je geest voelt zich bevrijd. Dat holistische idee - harmonie tussen lichaam en geest - heeft zijn wortels in het boeddhisme. De Thaise massage is een onderdeel van de Thaise medische en spirituele traditie.

Veel van de kennis van de massage ging echter verloren bij de vernietiging van de oude Thaise hoofdstad, Ayutthaya in 1767. Koning Rama III gaf in 1832 de opdracht de overblijfselen van deze traditie vast te leggen in steen. Deze friezen kunnen vandaag nog steeds bewonderd worden in de Wat Po in Bangkok.

Wie in de Thaise hoofdstad Bangkok de Wat Po bezoekt, vindt in de schaduw van de reusachtige liggende gouden boeddha van 15 meter hoog en 46 meter breed de restanten van een school voor traditionele Thaise geneeskunde uit de 18de eeuw. Op de muren zijn nog de instructies voor de studenten geschilderd; ze tonen op anatomische afbeeldingen waar zich de energiepunten in het menselijk lichaam bevinden. De studenten leerden de voorschriften van op de muren uit het hoofd. Overal staan standbeelden in yogahouding. De eeuwenoude traditie wordt in de tempel nog steeds voortgezet.

Hoewel het traditioneel door monniken in boeddhistische tempels beoefend werd, is het beroep niet meer beperkt tot de tempelomgeving. Thaise massage wordt nu overal in Thailand beoefend, op massagescholen, in ziekenhuizen, in hotels, op het strand.

oil3.large.jpg

Helaas denkt men bij Thaise massage nog vaak aan erotiek. Dit is echter niet correct. Bij traditionele Thaise massages vindt geen erotiek plaats.

Bij traditionele Thaise massage wordt het lichaam bewerkt met knieën en ellebogen en vaak ook met het volledige gewicht van de masseuse. De spieren worden gekneed, de ledematen uitgerekt en de rug gebogen om volledig harmonisatie van het lichaam te bereiken en blokkades los te maken.

Deze oude vorm van massage verhindert ziektes, helpt om blokkades op te lossen en verbeter de flexibiliteit van het lichaam.

Thaise massage voorkomt en verhelpt zowel lichamelijke als psychische klachten en stimuleert de bloedsomloop en het lymfesysteem waardoor men weer energie krijgt.

Vermoeidheid, hoofdpijn, rug- en nekklachten, stijve spieren en gewrichten en een slechte doorbloeding kunnen door Thaise massage verholpen worden.