Minivan

De laatste jaren is het aantal minivans (minibusjes) dat tussen Bangkok en andere steden rijdt, aanzienlijk toegenomen. De minivans bieden de toerist een handig alternatief om door Thailand te reizen.

De minivans verbinden tegenwoordig niet alleen de naburige provincies Ayutthaya en Ratchaburi, maar ook provincies die verder weg liggen zoals Trat, Phitsanulok en Uthai Thani; alles bij elkaar inmiddels zo'n 25 bestemmingen door het hele land heen.

Een voordeel van de minivans is dat ze u de moeite besparen om naar de buitenwijken van de stad te reizen, waar de inter-provinciale busterminals gelegen zijn, om daar de bus te pakken naar uw bestemming. Daarnaast stoppen de gewone bussen vaak onderweg om mensen uit te laten stappen of op te pikken, de minivans rijden direct naar de bestemming en zijn veel sneller dan de gewone bussen.

minivan1.large.jpg

Er zijn verschillende punten in Bangkok (bijvoorbeeld bij het Victory Monument, Tesco Lotus, bij de warenhuizen Central en Pata in Pin Klao, en bij Chatuchak Weekend Market) waar u een minivan kunt nemen, en binnen no-time bent u op weg naar uw bestemming. Ze vertrekken over het algemeen elke 30 minuten.

minivan2.large.jpg
minivan3.large.jpg