China Airlines

China Airlines (airlinecode: CI) is de nationale luchtvaartmaatschappij van de Republiek China, beter bekend als Taiwan. China Airlines wordt vaak verward met Air China dat de nationale luchtvaartmaatschappij van de Volksrepubliek China is.

China Airlines is opgericht in 1959 en het hoofdkantoor van deze Taiwanese maatschappij is gevestigd in Taipei (TPE), de hoofdstad van Taiwan.

ci-at-ams21.large.jpg

Vertrek China Airlines vanaf Schiphol

China Airlines is inmiddels een bekend gezicht op Schiphol, de maatschappij vliegt al sinds 1983 naar Amsterdam. Er is een dagelijkse vlucht vanaf Amsterdam via Bangkok naar Taipei die wordt uitgevoerd door een Boeing 747.

De service tijdens de ongeveer 11 uur durende vlucht is prima. Na een paar uur vliegen wordt het avondeten geserveerd met keuze uit 2 maaltijden. Ook drankjes aan boord zijn gratis. Een paar uur voor de landing is het tijd voor het ontbijt, met ook hier weer keuze uit 2 verschillende maaltijden.

Niet alle 747's van China Airlines zijn voorzien van een eigen personal entertainment system, dus meestal is er geen tv'tje in de stoel voor u als u van Amsterdam naar Bangkok vliegt.

Voor een ticket met China Airlines kunt u kijken op www.vliegtarieven.nl waar all-in prijzen worden getoond (inclusief boekingskosten).

Website: www.china-airlines.nl / www.china-airlines.com