Home » Reizen naar en in Thailand » Vliegtuig » Airlines » Orient Thai Airlines

Orient Thai Airlines

Orient Thai Airlines (airlinecode: OX) is een Thaise luchtvaartmaatschappij die vliegt van/naar Bangkok.

 

Orient Thai Airlines is opgericht in 1995 als Orient Express Air door Cambodia International Airlines. Vanaf 1998 werden er vluchten uitgevoerd voor Kampuchea Airlines. In 2004 werd gestart met One-Two-GO als lowcost-maatschappij (de eerste lowcost-maatschappij van Thailand).

Sinds september 2010 bestaat het merk 'One-Two-GO' niet meer. Deze naam werd door klanten nog teveel geassocieerd met de crash op Phuket in september 2007 waarbij 89 mensen omkwamen. One-Two-GO gebruikt sinds september 2010 dan ook de naam van Orient Thai Airlines.

De vloot van Orient Thai Airlines bestaat uit toestellen van het type McDonnell Douglas MD-80/90 en Boeing 747, maar Orient Thai is van plan de vloot te vernieuwen.

Chartervluchten zijn een belangrijke bron van inkomsten voor Orient Thai Airlines (zo worden er ondermeer chartervluchten ingezet voor het vervoer van moslims die op bedevaart gaan naar Mekka).

Daarnaast vliegt Orient Thai Airlines vanaf Bangkok Suvarnabhumi (BKK) naar Hong Kong en van Bangkok Don Muang (DMK) naar Chiang Mai (CNX), Chiang Rai (CEI), Phuket (HKT), Hat Yai (HDY) en Trang (TST) (september 2010; onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen). 

Bezoek de website van Orient Thai Airlines voor meer informatie en actuele vluchtprijzen.