Home » Reizen naar en in Thailand » Vliegtuig » Airlines » Singapore Airlines

Singapore Airlines

Singapore Airlines (airlinecode: SQ) is de nationale luchtvaartmaatschappij van Singapore met als thuisbasis Singapore Changi International Airport (SIN).

Singapore Airlines onderhoudt een dagelijkse verbinding tussen Amsterdam en Singapore v.v. Vanaf Singapore vliegt Singapore Airlines meerdere keren per dag naar Bangkok (BKK). De dochtermaatschappij van Singapore Airlines, SilkAir (airlinecode: MI), voert daarnaast dagelijks vluchten uit tussen Singapore en Phuket (HKT) en tussen Singapore en Chiang Mai (CNX).

Singapore Airlines begon als 'Malayan Airways Limited' (MAL) in 1946 en de eerste lijnvlucht tussen Singapore en Kuala Lumpur begon in 1947. Toen Singapore zich halverwege de jaren 60 van de vorige eeuw afscheidde van Maleisië werd de naam gewijzigd in Malaysia-Singapore Airlines. Door politieke spanningen tussen Singapore en Maleisië werd in het begin van de jaren 70 besloten Malaysia-Singapore Airlines op te splitsen in twee luchtvaartmaatschappijen: Singapore Airlines en Malaysia Airlines System (het huidige Malaysia Airlines).

sq11.large.jpg

Singapore Airlines, Airbus A380

Tegenwoordig staat Singapore Airlines bekend als één van de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld en de maatschappij heeft dan ook reeds vele prijzen in de luchtvaartwereld gewonnen.

De inflight service van Singapore Airlines is zeer goed. Dankzij het personal inflight entertainment programma hoeft geen enkele passagier zich te vervelen tijdens de lange vlucht. De films die tijdens de vlucht kunnen worden gekozen zijn voor vertrek al bekend, dus de passagier kan thuis op internet al kijken tussen welke films er kan worden gekozen. 

De maaltijden aan boord zijn van prima kwaliteit en tijdens de gehele vlucht voorziet het cabinepersoneel de passagiers van drankjes.

Indien u nu direct een ticket met Singapore Airlines wilt boeken, kijkt u dan eens HIER.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Singapore Airlines.