Krabi

Krabi beschikt over een kleine luchthaven (airportcode: KBV), gelegen aan Highway 4, ongeveer 9 km van Krabi-stad, 27 km van Ao Nang en 70 km van Ko Lanta. Vanaf Krabi International Airport kunt u eenvoudig verder reizen naar andere plaatsen in de provincie.

Krabi Airport heeft slechts één passagiersterminal; de begane grond is voor aankomsten en de eerste verdieping voor vertrekkende vluchten. Internationale en binnenlandse vluchten maken gebruik van dezelfde incheckbalies.

In de passagiersterminal van Krabi International Airport zijn niet heel veel faciliteiten voor reizigers. Er zijn slechts een paar kleine winkeltjes, indien u iets wilt eten of drinken kunt u naar een kleine koffieshop, een Thai Airways restaurant of de Dairy Queen.

Het is mogelijk om geld te wisselen op de luchthaven. Er is een klein wisselkantoor dat open is tot de aankomst van de laatste vlucht van de dag. Ook kunt u pinnen bij een van de ATM’s.

In de aankomsthal op de begane grond is een informatiebalie te vinden waar u terecht kunt voor hotelreserveringen en autohuur. Uiteraard kan men hier ook terecht voor informatie over Krabi en omgeving.

Op de tweede verdieping bevinden zich nog een Airport Lounge die gerund wordt door Thai Airways, kantoren van diverse luchtvaartmaatschappijen en een gebedsruimte.

Alle verdiepingen van de luchthaven zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Vanaf Krabi International Airport kunt u een auto huren en zelf naar uw eindbestemming rijden. Daarnaast kunt u gebruik maken van de transfers die op de luchthaven worden aangeboden. Veel grote hotels bieden hun gasten vaak de mogelijkheid voor een airport transfer, in dit geval dient u dit van tevoren aan te geven bij uw hotel, zodat men op de hoogte is van uw aankomsttijd.

De volgende vluchten worden uitgevoerd naar/van Krabi (februari 2010; o.v.b. van wijzigingen).

Air Asia

  1. Bangkok (Suvarnabhumi) – Krabi v.v.
  2. Kuala Lumpur – Krabi v.v.

Bangkok Airways

  1. Ko Samui – Krabi v.v.

Thai Airways

  1. Bangkok (Suvarnabhumi) – Krabi v.v.

Tiger Airways

  1. Singapore – Krabi v.v.

 

Meer informatie over Krabi Airport kunt u vinden op Krabi Airport Guide.